voorlopig niet open

14 mei 2020

Persbericht
Tolhekke: voorlopig niet open en misschien is seizoen 2020 wel helemaal verloren.

Het bestuur van Tolhekke is afgelopen donderdag in spoedzitting bijeengekomen om de ontwikkelingen rond zwembaden te bespreken. Het besluit is genomen dat het zwembad zeker begin juni niet zal openen.” De wil is er wel, maar de mogelijkheden
niet.”

“ We hebben ons zorgvuldig beraden op het protocol en de richtlijnen van de zwembadbranche en zijn op basis daarvan tot de conclusie gekomen dat openen onverantwoord is”

We kunnen het organiseren voor beperkte doelgroepen, zoals senioren die meestal in de ochtend hun baantjes zwemmen. Voor andere doelgroepen kunnen we op papier wel een en ander regelen, maar dat is in de praktijk niet te handhaven. Papier is geduldig, de praktijk niet. Het bedrijfseconomische aspect dat je meer personeel voor minder bezoekers moet inzetten laten we dan nog buiten beschouwing.

Tolhekke is en blijft een bad, zoals vele buitenbaden met een sterk recreatief karakter: lekker plonsen, een dagje uit met het gezin, ongedwongen plezier voor jong en oud. De 1.5 metersamenleving en de coronawerkelijkheid staan hier haaks op.

Dus het geregistreerd baantjes zwemmen kunnen we beperkt aanbieden, maar voor de grote groep van jongeren hebben we weinig anders te bieden dan strakke protocollen waarin zij eigenlijk niet passen.

Vorig seizoen had het zwembad op topdagen wel 2000 bezoekers per dag. Spreek je dan van sport of van een recreatief evenement? Dat laatste is tot 1 september sowieso niet toegestaan. Veel van de media-aandacht over zwembaden gaat op dit moment uit naar binnenbaden. Ongetwijfeld straks over buitenbaden. Bestuur en
personeel van Tolhekke staan open voor toekomstige ontwikkelingen en zullen die op de voet volgen. Indien het landelijk beleid in de kern ongewijzigd blijft dan beschouwen wij het seizoen 2020 als verloren.

Volg ons op facebook of de website voor de laatste update

2021 © Zwembad 't Tolhekke

Realisatie: Vorm Industrie